dimecres, 7 de maig del 2014

LA CASA MERCADÉ DE VALLS. CAMPS SOBIRÀ. TARRAGONA

La primera botiga, d'estil modernista, va ser inaugurada el 1912; llegia estupefacte se’n desconeix l’autor, posteriorment va ser bastida la botiga actual, d'estil noucentista, segons projecte de Josep M. Vives Castellet (Valls 1888 + 1954) l’any 1921, llegia també ‘ d'Eduard Casvells i de Pellicer ‘, de qui no trobava cap altra referència; ens agradarà rebre dades de l’autor modernista a l’email coneixercatalunya@gmail.com .

La finca delimita el final dels carrers Major i d'en Simó, en trobar el carrer de Sant Antoni. El cos principal dóna al carrer de Sant Antoni, i és de planta baixa i tres pisos.

A la planta baixa hi ha un local amb decoració de rajoles de figuració Noucentista, decoració que recorre tota la planta baixa en els carrers Major i Sant Antoni. La façana està distribuïda simètricament seguint un eix vertical. Al 1er pis hi ha un balcó corregut, amb dues portes de llinda. El segon pis té dues parelles de finestres amb arc de mig punt. El tercer pis presenta dues finestres rectangulars, amb barana.

L'acabament és en terrat pla amb barana, damunt d'una cornisa decorativa que simula la forma d'un frontó. La decoració es limita a un resseguiment de les llindes, i uns esgrafiats senzills a la banda del carrer Major.

Als plafons de rajoles figuren les signatures de "Castells" i de "Pellicer".


A la façana, damunt d'un aparador hi ha unes rajoles amb el nom de P. Mercadé. En aquesta casa van néixer Jaume Mercadé i Queralt (Valls, 1889 - Barcelona, 1967), orfebre i pintor, i Pau Mercadé i Queralt (1892-1970), joier, dibuixant i pintor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada