divendres, 10 de desembre del 2021

MAS ENGRÀCIA. OLOT. LA GARROTXA

 

El Matías En Mais Castanyer, publica una fotografia del  Mas Engracià a Olot, que feia el Jaume Biosca i Juvé (1875-1945), el 21.09.1934, en el brevíssim lapsus de llibertat i democràcia que s’ha viscut en aquest dissortat reialme.




https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afceccf/id/6938/


Al Catàleg de masies d’Olot s’explica que la masia està situada a la zona nord-oest de la Moixina, amb vistes a llevant a Batet, a migdia a Pujou, a ponent al Puigsacalm i al nord a can Gou, a la zona d’Olot.




http://webvella.olot.cat/FitxersWeb/28196/209%20B.pdf


L’accés és per la carretera de la Moixina


Mas de caràcter rural, d’ús residencial agrícola.


 Casa molt reformada a partir d’un mas de planta rectangular, cobert amb teula àrab a dues aigües.


El mas ha passat per molts processos de creixement i actualment presenta una imatge amb molts volums afegits.


Casa de planta baixa i planta pis d’estructura de mur de pedra volcànica, on l’afegit més característic és una gran balconada a nivell de  planta pis que volta tota la casa.


Construïda amb pilars ceràmics i estructura de fusta, aquesta ha modificat la coberta que ha passat a tenir tres vessants.


Les façanes son de pedra rejuntada amb zones remolinades amb morter de calç. Les obertures són irregulars i desordenades.


 L’estat de conservació del conjunt és bo.


Afegiu-vos a la tasca de divulgació del Patrimoni Històric que  fa el Matías En Mais Castanyer , penseu que tot el que no es faci  en matèria de documentació de la memòria històrica,  per parts dels catalans, quedarà per fer.  Des d’abans de l’any 1714, tenim l’enemic a casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada