diumenge, 5 de desembre del 2021

LA REPRESSIÓ NO S’ATURA PER NADAL.

 

Els nacionales entraven a Canet de Mar al mes de febrer de 1939,  i amb ells entrava  - per durar molts i molts anys -  l’obligació de parlar en CRISTIANO, i la prohibició de fer-ho en llengua catalana, llengua que és agradable a les orelles del bon Déu, que creava els pobles i la diversitat.


Els de Canet de Mar d’una certa edat, parlen i no acaben, de l’estultícia dels mestres que els imposava la dictadura, tots ells, havien estat com a màxim alféreces “provisionales” , i llevat de l’activitat militar no tenien cap  altra alternativa “professional”, i el dictador agraït els va convertir en MAESTROS NACIONALES, malgrat que bona part d’ells tenien greus dificultats per llegir i/o escriure, el que tenien però, tots en comú, era un odi irracional a la llengua catalana, als catalans i a Catalunya.


La dictadura “ formal” s’acabava l’any 1978 amb l’entada en vigor de la Constitución de 1978, i la “ democraciola” que semblava voler posar fi, a segles de repressió.


Recentment Canet de Mar constatava que els nacionales tornaven a entrar, ara  sense armes, però, amb el mateix odi irracional a la llengua catalana, als catalans i a Catalunya.

https://www.ara.cat/societat/escola-canet-mar-haura-d-aplicar-25-classes-castella-p5-partir-dijous_1_4201861.html




La repressió – no sigueu ingenus -  no s’atura al Nadal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada