dissabte, 11 d’abril del 2020

IN MEMORIAM DE CAMIL FÀBREGAS DALMAU. ELS CAPITELLS DEL CLAUSTRE DE L’ESGLÉSIA DE SANT SALVADOR DE SABADELL. EL VALLÈS OCCIDENTAL.

L’Antoni Calvo Uribe retratava bona part dels capitells de l’Església de Sant Salvador, a Sabadell, a la comarca del Vallès Occidental, que son obra del Camil Fàbregas Dalmau (Moià, 1906 - Sabadell, 2003), del que podem afirmar, sense cap mena de dubte , que va ser un regal de Déu.


Sabadell és una ciutat profundament desagraïda.


Els temes dels capitells de la nau són religiosos, amb representació dels apòstols; els del cor amb àngels i músics; en el campanar els signes del zodíac i les quatre edats de l'home i en el claustre temes de Sabadell.






https://www.facebook.com/antoni.calvo.uribe/media_set?set=a.1754576458354&type=3

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2019/08/imatges-del-fons-josep-olive-escarre-de.html?fbclid=IwAR2RHfXA9p-mLIUXTUTOMSS8bdLDJhf59ZskrU6zoKUuar6mhNIEaMesv9M

Si sobreviviu a la pandèmia - el GOBIERNO DEL REINO DE ESPAÑA, ens ho posarà difícil - poseu Sabadell, el Vallès Occidental , .., Catalunya a la vostra agenda per aquest any 2020.

Tal com va tot plegat, i amb el paisanatge que mana en aquest món, Donald John Trump, Vladímir Vladímirovich Putin, Recep Tayyip Erdoğan, Binyamín Netanyahu,..., i qüestions tant greus com canvi climàtic – potser irreversible - , i les terrorífiques dades que rebem cada dia del coronavirus, que intuïm creix de forma exponencial,..., fer plans a llarg termini no sembla massa lògic, oi?.

Copdegarròtix temia únicament que el cel li caigués al damunt, a ell i al seu poble. Avui, a França, a ESPAÑA, a Itàlia, a,..., això ha esdevingut una tràgica realitat.

Ermessenda de Valrà, ens deixava una reflexió molt adient “el demà NO existeix”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada