dimecres, 3 de juny del 2015

ESGLÉSIA DE SANT MIQUEL DE CAVALLERA. CAMPRODON. EL RIPOLLÈS. CATALUNYA

Retratava al Josep Olivé Escarré davant l’absis de l’església de Sant Miquel de Cavallera, avui terme de Camprodon a la comarca del Ripollès


La descripció ens diu , església romànica situada a la serra de Cavallera a la qual s'hi han adossat construccions més modernes com la rectoria, la sagristia i dependències del cementiri.


El temple és de planta rectangular d'una sola nau, amb presbiteri quadrat, orientat a nord, i volta de canó força apuntada. L'arc triomfal que separa el presbiteri de la nau descansa sobre pilastres escalonades en degradació, que redueixen l'amplada del presbiteri respecte a la nau. Aquestes pilastres s'eixamplen a la part superior. L'accés actual, situat a llevant, substitueix l'original romànic, tapat per la rectoria. El parament ens permet veure dues fases constructives d'època romànica, la del segle XI i la que correspon a les reformes del segle XII. El campanar de cadireta que s'alça a la façana de migjorn és un afegit del segle XVIII. Conserva la coberta de lloses de pedra.

Els horaris de celebració litúrgica – llevat d’error – son únicament el 1er diumenge del mes d’octubre :
http://www.misas.org/p/esglesia-de-sant-miquel-de-cavallera-camprodon

Us deixo un enllaç a les cobles al Sant Crist d’aquesta església :
http://algunsgoigs.blogspot.com.es/2014/04/cobles-al-sant-crist-de-sant-miquel-de.html

Tenim molt ‘romànic poc valorat i conegut’ a Catalunya, que espera la nostra visit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada