dimecres, 17 de juny del 2015

LES ESCOLES PÚBLIQUES ANTERIORS A LA DICTADURA FRANQUISTA DE GANDESA. LA TERRA NOBLE. TARRAGONA.CATALUNYA

Retratava la façana de les escoles públiques de Gandesa, anteriors a la dictadura franquista, llegia que foren edificades sobre el primer camp de futbol local, i són un edifici d'una sola planta elevada sobre el nivell del sòl amb un sòcol exterior de pedra.


L'edifici té tres cossos, un de més enretirat al mig, on hi ha la porta d'accés. Aquesta té una petita escalinata i ornamentació a base de pilastres laterals i una sobrellinda. Els dos cossos sortints estan capçats per un coronament mixtilini amb l'escut de la monarquia espanyola, i coberts per una teulada a dues aigües. La distribució interior és simple, amb un passadís que enllaça les aules.

Amb la col•laboració del Joan Serra Saún, n’havia fet un post l’any 2014 :
http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2014/04/escuelas-nacionales-de-gandesa-la-terra.html

l’arquitecte Agustí Bartlett Zaldívar (Puerto Príncipe (Cuba), 1892 - Barcelona, 1971) arquitecte municipal de Tortosa, i fill d'un militar espanyol destinat a Puerto Principe, va ser l’autor d’aquest edifici que de moment a resistit, el primer feixisme ( dictadura de Primo de Rivera; la II República, enderrocada per la sedició dels militars feixistes encapçalats pel general Franco; el segon feixisme ( dictadura franquista ); la instauració de la ‘Democraciola’, i la seva successió de ‘Presidentes’; el regnat de Juan Carlos I, ..., i esperem que aguanti encara quan s’assoleixi la definitiva llibertat.

Sou pregats d’afegir-vos a la nostra recerca d’edificis escolars anteriors a la dictadura franquista, ja publicant directament a la pàgina https://www.facebook.com/pages/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista/400721423462325?fref=ts les imatges dels edificis escolars de la població on residiu, o si les identifiqueu als llocs que aneu de visita, ja fer-nos-les arribar a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Catalunya us en deurà una.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada