dimecres, 3 de juny del 2015

ESGLÉSIA ‘DE SANT JAUME DE LA COLÒNIA LLAUDET. SANT JOAN DE LES ABADESSES. EL RIPOLLÈS. GIRONA. CATALUNYA

M’aturava amb molta prevenció al voral de la carretera per retratar l’església advocada ‘ al Déu desconegut’ de la Colònia Llaudet, al terme de Sant Joan de les Abadesses, a la comarca del Ripollès.
http://www.naciodigital.cat/elripolles/noticia/25786/sant/joan/abadesses/declara/ruina/colonia/llaudet/rebaixar-ne/preu


Demanaré al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin ) l’advocació d’aquest temple.

El temps em confirma en la hipòtesis que el bon Déu va marxar amb els s’escapaven de les tropes catòliques dels sediciosos feixistes.

Sou pregats de fer les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

El Valenti Pons Toujouse, autor del bloc MODERNISME, http://vptmod.blogspot.com.es/ i autor de la major part de les cròniques de les escoles anteriors a la dictadura franquista a la Ciutat de Barcelona :
http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2015/04/escoles-publiques-de-barcelona-ciutat.html
defensa que l’arquitecte Guillermo Aris Parga ( Barcelona, 1913 + 2001 ), titulat l’any 1940, sigui l’autor d’aquesta esglesiola.


Rebia una fotografia des del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin ) en el que em deien, església de Sant Jaume - abans del Sagrat Cor de Jesús – de la Colònia Llaudet, la imatge quasi idèntica a la que obteníem nosaltres està datada el 27-IV-1975

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada