dilluns, 15 de juny del 2015

ESCOLES VELLES DE FLIX. RIBERA DE’EBRE. TARRAGONA. CATALUNYA

Des del coneixercatalunya.blogspot.com començàvem l’any 2015 amb el propòsit de recuperar – fins on sigui possible – la memòria de les escoles anteriors al que anomeno II feixisme ( Dictadura del general Franco ); NOMÉS en el curt període la II República Española s’obrien a Catalunya més de 16.000 centres, i prèviament la Mancomunitat de Catalunya activa entre 1914 i 1923/1925, va desenvolupar una gran activitat en els àmbits de l’educació i la cultura ; alguns tenen avui altres destinacions, públiques o privades, altres continuen servint al fi que els feia construir, i dissortadament molts son hores ara, només un trist record.

Pensava que seria una tasca senzilla perquè comptava tenir l’ajuda de les Administracions, i/o que trobaria almenys una persona per cada poble, vila o ciutat de Catalunya, interessada per aquests temes del patrimoni històric col•lectiu. Val a dir que una opció i l’altra s’estan donant, encara que no certament a la ‘velocitat’ que jo esperava.

Llegia a : http://blocdejaume.blogspot.com.es/2010/03/la-residencia-les-escoles-velles.html

La reconversió de les escoles en residència, que no tothom a trobat encertada :


http://mhierro.blogspot.com.es/2010/10/les-escoles-velles.html

No trobava dissortadament cap dada de la història de l’edifici de les escoles velles ; quan es va fer, qui la va fer, fins quan va exercir d’escola ,..?

Sou pregats d’afegir-vos a la nostra recerca d’edificis escolars anteriors a la dictadura franquista, ja publicant directament a la pàgina https://www.facebook.com/pages/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista/400721423462325?fref=ts les imatges dels edificis escolars de la població on residiu, o si les identifiqueu als llocs que aneu de visita, ja fer-nos-les arribar a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Catalunya us en deurà una

1 comentari:

  1. http://blogdepere.blogspot.com.es/2015/12/100-anys-de-les-escoles-velles-de-flix.html
    mes informacio... :)

    ResponElimina