dimecres, 24 de juny del 2015

EDIFICI DE LA COOPERATIVA AGRÍCOLA DE GINESTAR. RIBERA D’EBRE. TARRAGONA. CATALUNYA

Llegia que la Cooperativa Agrícola de Ginestar fou fundada l’any 1918 – enlloc però, cap dada del mestre d’bres i/o arquitecte - , ens caldrà preguntar-ho a l’Ajuntament.


La Cooperativa es dedica fonamentalment a l’elaboració i comercialització del vi i de l’oli, i a la comercialització de la fruita seca, tot i que encara hi ha pagesos que fan oli i vi per a consum familiar; dins de la Cooperativa hi ha una secció que es dedica a la venda de fruita.

http://www.raco.cat/index.php/MiscellaniaCERE/article/viewFile/229523/373547

Deixo la pregunta de l’autoria de l’edifici, també als ginestarols, i ‘urbi et orbe’ a qualsevol persona que ens pugui donar llum en aquest extrem, amb el prec que ens ho faci saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

1 comentari:

  1. El primer projecte diria que data de l'any 24, i no sabem qui era l'arquitecte. Va estar uns anys a mig construir i finalment després de la guerra, afectat parcialment per la batalla de l'Ebre, i sembla que amb fons de les devastades, van poder finalitzar-lo (tot hi que no sabem com era el projecte inicial) l'Arquitecte de la reconstrucció va ser Salvador Ripoll Sahagún, i data de l'any 46, hi ha una modificació del 56 i una ampliació posterior.

    ResponElimina