Durant els anys 1860-1890 la conca minera de Surroca va rebre una forta empenta degut a la possibilitat del carbó de la mateixa. És per això que durant aquests anys hi ha una forta empenta en construccions de tot tipus, essent una de les més importants la construcció de l'església de Santa Bàrbara.
El projecte d'aquests edificis era a càrrec de l'oficina tècnica de la pròpia companyia.
Li havia dedicat un petit article l’any 2012:
http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2012/11/santa-barbara-del-prat-de-pinter.html
M’expliquen que exerceix com església d’Ogassa, nucli que acull l’Ajuntament – i ara també les escoles públiques – però que no disposa de cap edifici religiós.
Voldria saber l’autor de l’edifici de l’actual Ajuntament i Escoles.
El Joan Dalmau Juscafresa, em feia arribar imatges d'un edifici situat prop de l'església on llueix el rètol ESCUELA DE NIÑOS, ho posa en llengua castellana, perquè com deia el demèrit o el rei mentider
En demanaren informació, d'una i altra cosa a ogassa@correugi.cat
"A nadie se le obligó nunca a hablar en castellano"
Si ho feu Catalunya us ho agrairà.
En cas contrari, acabarem sentint xiulets quan sonin els ‘ Segadors’.
Des de l’01.04.1939 fins al dia d’avui s’ha fet una feina excel•lent pel que fa a la destrucció de la major part de la documentació relativa al Patrimoni Històric de Catalunya, ultra reconèixer aquest fet des de les administracions, Ajuntaments, Consells Comarcals, Diputacions, Generalitat, s’haurien d’endegar accions concretes per si més evitar-ne la pèrdua irremissible.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada