dijous, 15 de novembre del 2012

L’ORATORI I/O CAPELLA DE SANT ANTONI DE PÀDUA DE CAL ‘QUEIXALISTA’ AL ‘PETIT RIPOLL’ A LA COMARCA DEL VALLÈS JUSSÀ

Rebia imatges de la Capella de ‘Cal Queixalista’ a Ripollet.


N’havia tingut coneixement en ocasió de publicar un breu sobre aquesta mansió de caire senyorial, testimoni excepcional, d’un passat recent en que s’associava al nom del poble, la pau, la tranquil•litats, el descans i l’ordre.

Ens cal confirmar ‘la paternitat de l’edifici’ que s’atribueix l’arquitecte Rafael Masó i Valentí (Girona, 16 d'agost de 1880 - 13 de juliol de 1935.

Ens agradaria conèixer el nom propi, i el segon cognom – que els tenia – del seu promotor, del que únicament en diu la fitxa tècnica que apareix al Mapa de Patrimoni Cultural, del que se’n responsabilitza la Diputació Provincial : Torre d'estiueig construïda pels vols dels anys vint per al Sr. Vila, dentista de Barcelona. Agrairem la col•laboració del Col•legi de Metges de Barcelona, tota vegada que aquesta especialització d’estomatologia, era en aquella època molt excepcional. Una consulta al Registre de la Propietat, també ens resoldria l’enigma.

Sembla per les imatges que en la Capella tenia un ‘lloc especial’ la imatge de Sant Antoni de Pàdua, pensem – però ens agradarà confirmar-ho – que efectivament aquesta era l’advocació d’aquest lloc de pregaria.

Sou ‘especialment pregats’ de completar i/o rectificar aquesta informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com, no us podem garantir dissortadament que ens ajudarà en la lluita contra la desprotecció de les classes més febles; que farà retornar al catàleg de medecines cobertes per la Seguretat Social, totes les que s’han tret des del GOBIERNO DEL PP, que crida contra l’€ per recepta – que només s’aplica als medicaments que finança ‘parcialment’ la S. Social - ,... aquesta mena d’accions desinteressades – de fet en interès de tothom – marquen la diferencia subtil entre els essers humans i la resta de plantígrads.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada