dissabte, 24 de novembre del 2012

CASA DEL CARRER DE LA RESCLOSA, NÚMERO 14, A CERVELLÓ

Noucentisme ; és tot el que trobava d’aquesta casa, com havia deixat escrit en relació a la torre dita del Peixeters o Peixaters ; cap referència al seu promotor, ni a l’arquitecte i/o mestre d’obres responsable, ni tampoc cap referència a la data en que es va edificar.

Costa de creure que des de l’Ajuntament de l’època no s’adonessin que s’aixecava aquest magnífic edifici, i encara més que ho fessin amb nocturnitat i alevosia.

Afegia - amb tot crític - que en allò que fa referència al patrimoni històric, la seva conservació, i la correcta documentació, Cervelló es perfectament homologable - per desgràcia – a la major part de Municipis de la mal dita comarca del Baix Llobregat.

Els Ajuntaments – amb independència- del regim polític en que es desenvolupi la seva activitat; Dictadura, ‘Democràciola’,  República Federal, República Sobirana,... tenen entre les seves obligacions, la de vetllar, i DOCUMENTAR el Patrimoni Històric. Algunes Corporacions Locals, al•legant ‘actuacions progressistes ‘ han dut a terme politiques – QUE NO TENIEN OBLIGACIÓ DE FER – i han deixat de banda aquelles a que PER LLEI havien d`atendre. Per acabar-ho d’adobar han esmerçat recursos econòmics obtinguts a crèdit, cosa que els ha comportat un endeutament que s’arrossegarà en alguns casos per dècades.
http://www.cervello.cat/Actualitat/Noticies/tabid/81/TabIdOrigen/55/Id/611/Default.aspx


La informació tècnica de l’edifici diu : Casa de planta rectangular amb planta baixa, pis i golfes, a més té una torre i un terrat a la part superior, amb balustres a la part posterior. La torre, coberta a quatre vessants i coronada per una bola, presenta a la part superior una petita galeria. A la casa s'hi accedeix per una entrada amb porxo que sosté el balcó del primer pis. De la façana principal (única part que és BCIL) destaca la part central que s'allarga, sobresortint per sobre la coberta de la casa, presentant una coberta diferenciada a dues vessants. Aquesta part de la façana està coronada, a cada banda, per una bola. La coberta de la resta de la façana és a una vessant.

Sou pregats de completar i/o rectificar aquestes dades a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada