dimarts, 13 de novembre del 2012

CAPELLA DE LA PURÍSSIMA CONCEPCIÓ DE LA MARE DE DEÚ DE CAN GRASSES AL VALLÈS JUSSÀ.

Defensem l’ús dels mots sobirà i jussà propis de la llengua catalana; això certament NO implica NECESSÀRIAMENT una condemna per als qui fan servir la traducció literal de ALTO/BAJO que se’ns imposava a sang i fetge l’any 1714. Som catalans, i per a nosaltres el DRET A DECIDIR, en això també, és del tot respectable.

Demanava a l’Arxiu Gavin , del Monestir de les Avellanes, a la Comarca de la Noguera, imatges de la Capella de la Puríssima Concepció de la Mare de Déu de Can Grasses a Ripollet al Vallès Jussà.

Rebia una imatge de l’any 1971, en la que s’acredita manifestament el seu ús com a quadra, que s’iniciava l’any 1888


S’esmenta que un document de 1667, on trobem constància de la consagració de la capella de la masia de Can Grasses, a llaor de la Puríssima Concepció de la Mare de Déu, essent propietari de la casa Ermenegildo Grasses .

A l’enllaç http://patrimonicultural.diba.cat/index.php?codi_ine=08180 comprovava que efectivament la Capella va ser restaurada fa pocs anys.

Demanaré als amics de Ripollet, la tramesa – si més no – d’una imatge exterior actual d’aquest petit edifici de pedra arrebossada, coberta de dues aigües amb el carener perpendicular a la façana i teula àrab, de planta rectangular i una planta, que es troba adossat al mur de tancament a la cantonada sud del pati de Can Grasses. Compta amb una entrada rectangular i un respirall, i finestres circulars a les façanes laterals. A l'interior es troba una volta fingida per una aresta romana.

Si fos possible, m’agradaria accedir-hi per tal de retratar-la , i correspondre a la finesa del Josep Sansalvador Castellet, de l’Arxiu Gavin del Monestir de les Avellanes, amb unes fotografies amb la màxima resolució de l’exterior i l’interior. Si coneixeu als propietaris sou pregats de fer-los-ho saber, el nostre email coneixercatalunya@gmail.com és la manera de dir-nos-ho a nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada