dimarts, 13 de novembre del 2012

CAL RECADER A CASTELLTERÇOL

M’aturava a retratar aquest magnífic edifici del Carrer Bellver, 6-8 de Castellterçol a la comarca del Moianès.


El ‘Cal’ implica coneixement, confiança i proximitat, això en feia pensar que trobaria alguna dada de la peripècia vital de la casa, RES DE RES, la fitxa tècnica ens diu que es tracta d’una casa la procedència de la qual cal vincular-la amb l’activitat tèxtil; els Recader treballaven en aquest sector ?. S’exercia a l’edifici alguna activitat relacionada amb el tèxtil ?.

Continuava llegint : La façana principal de l’edifici dóna a la plaça Pompeu Fabra.
L’altra part final de l’edifici connecta amb un jardí.

L’edifici té tres pisos: la planta baixa disposa d’un distribuïdor que permet l’accés a les escales, dues habitacions a l’esquerra de l’entrada i una altra a la part dreta, connectada amb una sala amb volta que dóna al jardí posterior.
També hi ha un magatzem exterior i un petit pati pavimentat amb un pou. Al jardí també hi ha un contenidor per a l’aigua de la pluja.

El primer pis està format per tres grans habitacions, dividides més tard en petites unitats. El segon pis és una bonica habitació amb els bancs de les finestra i el terra de pedra. Sembla que també el tercer pis tenia l’estructura original amb tres grans habitacions.

La façana principal va ser reconstruïda com l’original probablement després de tenir una entrada pels cotxes.

L’edifici és la seu de l’ Escola de Música, batejada en honor del compositor de la "difícil senzillesa", JOAQUIN SERRA, i al ensems és un Centre D’art.

El mal costum d’estalviar-se el segon cognom fa que amb el pas dels anys es perdi la memòria d’aquells a qui es pretenia honorar, en aquest cas a Joaquim Serra i Corominas (Peralada, Alt Empordà, 4 de març de 1907 - Barcelona, 17 de novembre de 1957).

Al segle XXI, amb els avenços tècnics, i la preparació acadèmica - en general de la població a Catalunya -, sobta aquesta gasiveria informativa pel que fa a documentar el Patrimoni Històric, en més d’una ocasió he pensat que obeeix a una clara voluntat de ‘dessolar la terra’.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada