diumenge, 1 d’octubre del 2023

IN MEMORIAM. QUE EN SABEU DE LA CASA DE CELLECS I DE LA SEVA CAPELLA ADVOCADA A LA MAREDEDÉU DEL CARME?. VIU DE LLEVATA. LA RIBAGORÇA SOBIRANA

 

El Jordi Coll Ros, m’enviava un parell de fotografies  de les restes de la capella de la casa Cellecs , advocada a la Marededéu del Carme.  segles Xl – Xll




Cercava infructuosament a la Catalunya romànica , també, també a la minsa relació de monuments de Patrimoni Gencat.

Escrivia suara que la Ribagorça està prop de Déu, i dissortadament , o potser no , oi?.  Massa lluny de Barcelona i/o de Madrid.

Ens agradarà tenir noticia de la història d’aquella casa  a l’email castellardiari@gmail.com

Els oratoris, capelles i esglésies que depenien d’una casa o d’un mas, eren alhora que una manifestació de religiositat, una mostra pública de que aquella família no es no mocava  amb mitja màniga, oi?

En demanaré informació al  Centre deDocumentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( arxiu Gavín ) , al Cerib , Centre d'Estudis Ribagorçans, ce.cerib@gmail.com , a  l'Arxiu Comarcal de l'Alta Ribagorça, xac.cultura@gencat.cat  ,  i per descomptat “ urbi et orbe” a qualsevol entitat i/o persona física que ens pugui donar informació.

Esperem les vostres aportacions a l’email castellardiari@gmail.com 

 Que la Marededéu   i  Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels   Armenis, kurds,   gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits, saami, nenet, amazics, libis, ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

 A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada