diumenge, 29 d’octubre del 2023

FONTDEPOU, ÀGER. LA NOGUERA.

 Sempre hi ha un primer lector, o un lector que s’adona que incorporo enllaços a la meves publicacions, a manera de “ notes de peu de pàgina “ en les publicacions en paper.  Si voleu ampliar informació cliqueu al damunt i se us obrirà un altra publicació

l’Antonio Gallardo i Garriga (Barcelona, 18/04/1889 – 16/06/1942) retratava l’any 1932,         Vista general del poble i la torre de Fontdepou


https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecemc/id/4573/rec/76

Fontdepou és una entitat de població del municipi d'Àger a la comarca de la Noguera situat al marge esquerre de la carretera existent entre Balaguer i Àger.

Geogràficament parlant, està situat a 820 metres  d'altura i es troba limitat al nord per la serra del Montsec, al sud per la serra del Montclús, a l'est pel riu Noguera Pallaresa i a l'oest pel riu Noguera Ribagorçana.

El poble de Fontdepou és situat al costat de la carretera que va de Balaguer a Àger. A la fortificació, restaurada, s’hi pot arribar pels carrers del poble


https://www.verpueblos.com/cataluna/lerida/fontdepou/foto/338853/

https://www.enciclopedia.cat/catalunya-romanica/torre-de-fontdepou-ager

No podia accedir a Patrimoni Gencat

https://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=21932

Aquesta fallada em té MOLT preocupat, i no excloc que sigui causa d’alguna acció criminal.

No tinc paraules per explicar l’intensíssim dolor que em provocaven  les imatges del bombardeig de  l’hospital Al Ahli de Gaza, Benjamín «Bibi» Netanyahu  (   Tel Aviv, 21 d’octubre de 1949  ) superava amb escreix al seu ídol Adolfo Hitler (Braunau am Inn, Alta Àustria, Imperio austrohongarès; 20 de abril de 1889-Berlín, Alemanya nazi; 30 de abril de 1945)

https://www.guimera.info/wordpress/tribuna/el-diable-es-vesteix-de-netanyahu/

Que Déu tingui pietat de tots nosaltres, i no  permeti que malmetem aquest món  que ELL creava per a nosaltres com un paradís.

Jesús perdonava a Sant Pere que el negués fins a tres vegades la nit en que el detenien,  tenim entre nosaltres, “ conreadors de l’odi, contra Catalunya i el catalans “,     alguns amb vestit talar. Qui tingui orelles per escoltar, que escolti!!! 


Que Sant  Josep  i  Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  armenis,   amazics ,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos,  jueus,   africans , sud-americans ,  afganesos, inuits,   saharauis  ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!

 A qui no es cansa de pregar, Déu li fa gràcia.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada