dimecres, 16 de juny del 2021

PONT DE SANT SEBASTIÀ. SANT FELIU DE PALLEROLS. LA GARROTXA

 

 Trobava una fotografia que penjava  el Felip Hontoria Collell, Pont romà de Sant Sebastià. Qui no havia provat la xocolata de Can Casas?




http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=36919

Patrimoni Gencat el descriu com ; Pont d'un sol arc ,  que està fet tot de pedra,   té una lleugera esquena d'ase i amb baranes. Passa per sobre el riu Brugent, afluent per l'esquerra del riu Ter.

 



Fotografia de C.I.C. - cic@elmoianes.net, web personal: elmoianes


Trobo encertat el qualificatiu romànic, i fins trobaria  correcte el de medieval, romà en canvi, no em fa patxoca


A Sant Sebastià se li aixecàvem capelles i ermites amb caràcter votiu, per la seva intercessió en els episodis de pesta i altres pandèmies.


Marian Vives i de Casanova,  el retratava entre els anys 1890 i 1934, la incúria del Fons Estudi de la Masia Catalana, pel que fa identificar correctament als seus col·laboradors, clama al cel.  Sou pregats de fer-nos saber el lloc i data de naixement i traspàs a l’email castellardiari@gmail.com 


https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecemc/search/searchterm/Vives%20i%20de%20Casanova%2C%20Marian/field/creato/mode/exact/conn/and


És indignant que tinguem dades de " personatges "  d'acreditada inutilitat i estultícia, i no d'alguns que feien una feina de gran utilitat per a la humanitat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada