divendres, 25 de juny del 2021

CASA BRACONS - CASA RACODER – ESCOLA LA TRAMA. SABADELL

Baixava a Sabadell perquè a la Guitarreria , botiga i taller al carrer de Sant Cugat, 84, valoressin si l’arranjament de la Cadete Estruch del meu net Bernat , per dir-ho de forma planera “valia la pena”. Sembla que si, us en explicaré el resultat en un parell de setmanes, si Déu vol, clar.


Feta la feina, aprofitava per retratar la façana de l’escola Pública la Trama.   








Patrimoni Gencat explica que Santiago Casulleras Forteza (Barcelona, 7 de juliol de 1901 - 2 de setembre de 1960) va ser l’autor d’aquest Edifici entre mitgeres de planta baixa, pis i golfes.


La façana, de composició simètrica, presenta a la planta baixa dues portes d'accés als extrems i dues portes centrals, totes rectangulars. Al primer pis hi ha un balcó central d'arc ogival, dues finestres rectangulars als costats i dues finestres d'arc conopial als extrems. A les golfes, que només ocupen la part central, s'obren cinc finestres d'arc de mig punt. Cal destacar els elements neogòtics que decoren el conjunt.


L'Arxiu Històric de Sabadell,  diu que la casa va ser bastida l'any 1927 sota direcció de l'arquitecte Santiago Casulleras Forteza.


La fitxa corresponent de l'Inventari del C.O.A.C., tot i coincidir en l'atribució de l'autor, estableix un marc cronològic per a l'edifici entre 1901 i 1960, fet que fa pensar en la possibilitat de diverses etapes constructives


Cap dada de l’autor/s de les reformes que donaran com resultat una escola pública de nova creació al centre de la ciutat.


Ens agradarà tenir-ne noticia a l’email castellardiari@gmail.com


https://www.entesa.org/wp-content/uploads/2017/10/pdf_120109_Proposta_ES_escola_La_Trama.pdf


https://www.isabadell.cat/societat/rigau-inaugura-lescola-la-trama-i-linstitut-la-serra/


http://coneixercatalunya.blogspot.com/2019/01/casa-bracons-casa-racoder-escola-la.html


http://www.sabadell.net/Fitxes/FitxesPepps/pagines/172-B.htm

 

Sabadell, dissortadament no pot presumir de gaires coses, ensorrada o quasi la  industria tèxtil, desapareguda la Caixa d’Estalvis, l’únic tret diferencial remarcable es la condemna del que en fou alcalde, Manuel Bustos Garrido (Pedralba, País Valencia,  4 de maig de 1961)

https://www.vozpopuli.com/espana/supremo-prision-sabadell.html


L’obra de l’arquitecte Santiago Casulleras Forteza ,  i dels  tècnics “desconeguts “ que duien a terme la reforma i/l rehabilitació,  sense cap dubte,  és un excel·lent motiu per reivindicar la qualitat  de “ciutat”, oi?



 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada