dilluns, 21 de juny del 2021

LA TORRE MONTSENY. SANT JULIÀ DE VILATORTA. OSONA

 El Pere Albert Carreño retratava la Torre Montseny ,  a Sant Julià de Vilatorta, a la comarca d’Osona.




El Mapa de Patrimoni ens diu; Edifici de planta rectangular, que consta de planta baixa i dos pisos. La coberta és a quatre vessants, amb teula àrab. Les façanes estan arrebossades, amb acabat granulat, i pintades de color verdós.


Hi ha obertures de forma rectangular i d'altres amb arcs. Algunes estan emmarcades amb motllures formant una U girada, o formant un arc gòtic.


A la façana de tramuntana, sobresurt una torre de planta quadrada, que consta de planta baixa i tres pisos. La coberta és plana, amb barana perimetral d'obra, formant merlets. Les finestres de la torre estan emmarcades amb motllures que formen una U girada.


En destaca l'estil neogòtic del conjunt, sobretot visible en les obertures.


No forma part de la relació de “ monuments” :

https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_de_Sant_Juli%C3%A0_de_Vilatorta


El Valentí Pons Toujouse , autor del blog MODERNISME http://vptmod.blogspot.com.es/ em deia ; Torre Montseny, l’autor va ser el mestre d’obres Joan Riera Pallàs, nascut l’any 1882 a Sant Julià de Vilatorta, fill d’un mestre d’obres,  i cosí de Miquel Pallàs Sala.

https://www.rondaller.cat/2019/04/25/la-villa-maria-de-taradell/


No trobava cap dada del promotor/a que sens dubte havia sentit allò de “ Gurb i Tona, el millor de l’Osona, i per triar, Sant Julià”, i decidia fer-se construir aquest edifici magnífic, en una excel·lent ubicació. 


Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email castellardiari@gmail.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada