dimecres, 21 d’agost del 2013

RESIDÈNCIA BELL RESGUARD AL MASNOU.

El volum de tràfic fa difícil retratar aquest singularíssim edifici, que segons algunes fonts projectava Jordi Cot i Cot, enginyer; altres li adjudiquen a l’arquitecte Roc Cot i Cot (Barcelona, 1865 - 1909), per encàrrec de Antònia Pagès – sense cognom matern- , vídua de l'Aymà – sense nom propi, i també ( mal costum d’alguns documentalistes) sense cognom matern, de Barcelona. Ens agradarà poder aclarir l’autoria de l’edifici, i restituir la ‘dignitat’ tant a la promotora com al seu espòs finat, podeu enviar-nos un e.mail a coneixercatalunya@gmail.com


La descripció tècnica ens diu ; Edifici aïllat als quatre vents format per diversos cossos, amb alçades i volums diversos. El cos principal es defineix a partir d'una planta rectangular perpendicular a la línia de costa que consta de planta baixa i dos pisos i amb la coberta inclinada a dues aigües amagada per un recreixement de l'ampit. Aquest cos principal va acompanyat de dues torres de dos i tres pisos respectivament. El volum més alt i més enretirat acumula les obertures a la part superior i es corona amb una coberta piramidal de teules esmaltades policromades, mentre que la torre davantera s'acaba amb un ampit emmerletat.

Els paraments de les façanes combinen l'estucat llis blanc amb el maó vist de color vermellós. Un element remarcable és la tribuna poligonal situada a l'escaire dels dos cossos principals.

En l’actualitat l’edifici acull una residència :

http://www.bellresguard.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada