divendres, 30 d’agost del 2013

CAPELLA DE LA SANTÍSSIMA TRINITAT DEL CEMENTIRI DE CARDONA

Tenia l’esperança – no la perdo mai – de trobar en aquesta visita a la Cardona DUCAL , informació de tots els meus ‘centres d’interès’ , una vegada més les previsions optimistes topaven amb la crua realitat, i tant del Cementiri Municipal, com de la propera Fàbrica de Farines de Santa Anna, no en trobava dades enlloc , Cardona no disposa d’un Catàleg de Patrimoni en línia, i està clar que un i altre edifici, no tenen per als ‘responsables ‘ cap importància històrica.

Al fossar de Cardona observava que tenen – com a l’Anoia , i en alguns indrets de la Segarra , i també en algun lloc de les Balears , justament a la que anomena el PP illa de Palma – galeries porxades.


Llegia la que l’advocació de la Capella – ara magatzem del mal endreços, com per arreu – era la Santíssima Trinitat, la OLYMPUS FE-100 em permetia retratar l’interior, i advertia únicament dues imatges, el Sant Crist, i la que em semblava la Mare de Déu dels Dolors. Em confirmava l’advocació el Josep Sansalvador Castellet de l’Arxiu Gavin, al Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, a la comarca de la Noguera.


Ens agradarà saber alguna dada més, tant del fossar, com de la Capella, i fins de la Fàbrica de Farines de Santa Anna, sou pregats de fer les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com


El prec s’adreça d’una manera molt especial als cardonins de bona voluntat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada