dimecres, 28 d’agost del 2013

LES ESCOLES PÚBLIQUES DE LA II REPÚBLICA A CALLÚS. BAGES

El 21 de maig de 1933 es va dur a terme la inauguració de l'edifici de les Escoles Públiques de Callús, amb l'assistència de l'Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Francesc Macià i Llussà (Vilanova i la Geltrú, 21 de setembre de 1859- Barcelona, 25 de desembre del 1933).


A la fitxa tècnica no es fa esment del mestre d’obres i/o arquitecte al que devem aquest edifici escolar d'una sola planta; a la façana que dona al carrer Jacint Verdaguer s'hi troben tres portes de punt rodó d'accés a l'interior amb dues finestres acabades amb un marc d’obra a la part superior, el projecte constava de tres aules: una per a nens, una segona per a nenes i la darrera mixta per a pàrvuls.

Cada una d'elles disposa d'uns finestrons de fusta.

El parament es troba arrebossat i pintat de color cru.

La República aixecava escoles, i facilitava l’accés al coneixement als fills dels treballadors; la ‘Democraciola’ s’entesta en tancar escoles, i en posar pals a les rodes d’aquest dret inalienable a l’educació.

Ens agradarà saber les dades del mestre d’obres i/o arquitecte, que presentava al President Macià el resultat del seu treball que materialitzava l’esforç d’un poble, sou pregats qualsevol dels callussencs de bona voluntat, de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada