dilluns, 5 d’agost del 2013

MAS DE SABATER. REUS. EL CAMP JUSSÀ

Llegia que l’Ajuntament ha cedit l’edifici a la Fundació Esclerosis Múltiple, atesa l’actual propietat pública, desprès de pertànyer a la família Sabater almenys en les tres darreres generacions , sobta que no es tingui coneixement de l’autor d’aquesta ‘singularíssima’ casa. A Reus també és fa certa l’afirmació ‘a cal ferrer, ganivet de fusta’. Ens agradarà rebre informació del promotor, i del mestre d’obres i/o arquitecte, així com alguna dada de la història d’aquesta casa a l’email coneixercatalunya@gmail.com


La descripció tècnica ens diu : edificació aïllada, de planta rectangular damunt un pòdium. Està format per planta baixa, pis, torre a l'esquerra i soterrani. L'accés principal presenta una obertura arrodonida i porxada, té pilastres estriades, capitells compostos i balustrada de pedra artificial que correspon a la terrassa del primer pis. Les finestres són rectangulars i alguna de cega. El remat és en forma de frontó arrodonit i terrat a la catalana. La torre és de planta quadrada, tres pisos, balustrada de ferro forjat, amb un grup de tres finestres a cada façana del darrer pis, vidres glaçats verds i blancs, mènsules, coberta de quatre vessants amb teules i careners vidriats. A l'interior hi ha sostre d'encavallada de fusta reposant sobre articulacions de ferro amb forma de pèndol.


A la torre s'hi accedeix des del terrat. Els murs estan arrebossats, fusteria amb persianes enrotllables i de llibret. En general l'edifici està en bon estat.
https://serveis.reus.cat/urbanisme/adjunt.php?codi=1516

Recordeu sempre que REUS i CATALUNYA, NOMÉS en té a NOSALTRES.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada