dilluns, 1 de juliol del 2013

LES CASES DEL PASSEIG JAUME I DE SALOU. TESTIMONIS D’UN SOMNI QUE EL VENT S’ENDUGUÉ

La fitxa de Patrimoni de l’Ajuntament de Salou, en relació a la casa de número del Passeig Jaume I, 7 ; http://www.salou.cat/POUM/D/D_4E-12.pdf deixa en blanc la casella on s’esmenta a l’autor del projecte, agrairem la tramesa d’aquesta informació, així com les dades del promotor a l’email

Recordeu que el Municipi de Salou que es creava arran d'una sentència del Tribunal Suprem DEL REINO DE ESPAÑA, de 30 d'octubre de 1989, que li atorgava la independència administrativa de Vila-seca de Solcina; em pregunto : podria ser un precedent per les pretensions sobiranistes ?.

La descripció tècnica ens diu que podem incloure la casa dins l'estil modernista, ens atrevim a suggerir influencies andalusins, de caire popular. Destaca la decoració de rajoles blaves i maons a les rematades de teulades i balcons.


La casa té planta baixa i dos pisos més amb la torratxa característica de totes aquestes cases. Del conjunt de la casa, criden l'atenció, el marc de les finestres i de les portes, que donen al segon pis, amb decoració de rajoles verdes i petits escuts amb simbologia catalana. En una d'elles es pot veure la Senyera.

La planta baixa té dues arcades i la porta d'accés és com una portada neoromànica amb decoració geomètrica. Tota l'edificació està tancada per un artístic mur de maons, que conforma un espaiós jardí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada