dilluns, 8 de juliol del 2013

CASES DEL CARRER JAUME FONS DE PIERA. L’ANOIA

Retratava les cases de números 25 i 27 del carrer Jaume Fons, de la primera coronada per un rellotge i un campanar, ni un mot enlloc ( Piera, entretinguda en discernir el seu blasó, no ha tingut temps des de l’any 1978 en que començava la Democraciola, per fer i publicar el seu Catàleg de Patrimoni en línia ). Sou pregats d’explicar-nos a l’email coneixercatalunya@gmail.com qui en va ser el promotor, i el mestre d’obres i/o arquitecte.


De la número 27 ‘Cal Sagristà’ no hi ha dades del promotor, ni del mestre d’obres i/o arquitecte, comparteix amb la ‘veïna desconeguda’ el murs de la primera i segona planta que són d'arrebossat imitant carreus.

La descripció tècnica emfatitza l’ornamentació de les llindes de les obertures de tema floral, essent les del segon pis molt treballades, també la tribuna del primer pis, de vidriera i columnes de pedra artificial.

En l'acabament de façana hi ha l'any de construcció inscrit en un rombe ornamentat.

Destaca també la barana del terrat d'elements de ferro i obra alternats, i amb un fris ondulat.

Sou pregats d’ajudar-nos en la tasca de recuperar la memòria històrica a l’email coneixercatalunya@gmail.com , i també a l’email rosellbjs@ajpiera.cat del Josep Maria Rosell Bruna, 4t Tinent d’alcaldia, i responsable de les Àrees d’Ensenyament i formació, Cultura, i Noves tecnologies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada