dilluns, 8 de juliol del 2013

CASA PEDRO ROVIRA CASANOVAS DE PIERA. L’ANOIA

Josep Ros i Ros (Martorell, 1885 - Martorell, 19 de març de 1951), va ser l’arquitecte municipal de Piera en el període de 1920 fins al seu traspàs, l’any 1951. Hom li atribueix l’autoria d’aquesta casa, situada al davant de l’estació del ferrocarril, per encàrrec de Pedro Rovira Casanovas.

La casa s'estructura en tres cossos, un de central de planta i pis i dos de laterals de planta baixa. La façana principal del cos central presenta característiques modernistes. Les obertures, tres a cada planta, s'ornamenten amb ceràmica a les llindes. L'acabament de façana és de forma ondulada essent el centre més alt amb un rellotge de sol. Destaquen els terrats damunt dels cossos laterals amb barana de terracota, l’edificació està envoltada per un jardí tancat amb una barana de ferro i pilars de maó.


La petjada del temps se’ns fa visible per arreu.

L'estació de Piera va començar a funcionar el 1893 amb la inauguració de la línia de Martorell a Igualada. El tren ha estat des de sempre un motor de desenvolupament econòmic i cultural, d’aquí sens dubte la fòbia del feixisme – que no han superat mai - cap aquest mitjà de transport.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada