dimarts, 5 de març del 2013

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT JOAN BAPTISTA A SANT FELIU DE LLOBREGAT

Pujava pel costat del Cementiri de Sant Feliu de Llobregat – en el interior del qual m’expliquen : primer que està PROHIBIT FER FOTOGRAFIES, i desprès que NOMÉS es poden fer fotografies si tens permís de l’Ajuntament. Espero una resposta – raonada - de l’Alcalde.

Observo el peculiar campanar de Sant Joan Baptista, que presideix un conjunt de blocs de pisos del model ‘ Obra Sindical del Hogar ‘ .


La meva posterior recerca d’informació és decebedora :

L’arquitecte Sr. Graell que s’esmenta a l’acte de col•locació de la primera pedra, el 6 de desembre de 1992, és l’autor del projecte ?. És possible fert esment del seu nom de pila, i el seu cognom matern ?.

El bisbe, Joan Carrera i Planas (Cornellà de Llobregat, 1930 - Barcelona, 2008), va presidir aquell acte.

L’acte d’ Inauguració de la nova Església de Sant Joan Baptista, el 8 abril 1995, el presideix Ricard Maria Carles i Gordó, bisbe i cardenal, que va néixer a València el 24 de setembre de 1926, i que no tenia precisament una relació ‘ fraterna’, amb el bisbe Carrera.

El 15 de juny de 2004, Joan Pau II desmembrà l’arquebisbat de Barcelona en tres diòcesis: una metropolitana i altres dues sufragànies, amb seu a Terrassa una, i i Sant Feliu del Llobregat l’altra.

Sant Joan Baptista, passa a pertànyer com a Parròquia a la nova Diòcesis de Sant Feliu de Llobregat.

Sou pregats d’ajudar-nos a completar la ‘petita història ‘ d’aquesta església a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada