dilluns, 18 de març del 2013

EL MODERNISME D’AIGUAFREDA. VILLA FRANCISCA

No trobava – contra l’afirmació general – gaire informació a lnternet.S’explica que la casa s’aixecava l’any 1906, i que el seu promotor tenia el cognom Font, ens agradarà saber el nom propi i el cognom matern, a l’email coneixercatalunya@gmail.com.

Del mestre d’obres i/o arquitecte ni un mot, està clar que no hi ha des de l’Ajuntament d’Aiguafreda, cap interès en desenvolupar el Catàleg de Patrimoni – tasca a la que venen obligades per llei les Corporacions locals, per altra banda - . Us demanem també la vostra col•laboració a l’email coneixercataunya@gmail.com , per recuperar la memòria històrica tot som necessaris.

Desprès del genocidi contra Catalunya 1936-39, el propietari en feia cessió – no s’explica en quines condicions – a la Congregació de les Missioneres Filles de la Sagrada Família de Natzaret, fundades per Josep Manyanet i Vives (Tremp, Pallars Jussà, 7 de gener del 1833 - Sant Andreu de Palomar (Barcelona), Barcelonès, 17 de desembre del 1901 ), que seria Canonitzat per Joan Pau II ,el dia 16 de maig de 2004.Totalment reformada i equipada l’any 2007, ara és una Casa de Colònies.La descripció tècnica ens diu : Edifici aïllat, rodejat de jardí. De planta rectangular, format per planta baixa, pis i golfes, cobert amb teulada a dues vessants. La façana principal té un capcer de perfil sinuós on es troba la data de construcció, adornada amb motius florals. Adossada a la façana hi ha una torre coberta a quatre vents amb teules policromades, on es concentra abundant decoració de caire modernista, amb motius florals i animals. Hi ha un gran rellotge amb un drac i elements florals i el nom de la casa també decorat.Possiblement existeix alguna monografia sobre la casa i la seva història, si aquest és el cas, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com, i ens hem farem ressò.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada