dijous, 29 de gener del 2015

SANTUARI DE LA VERGE DE LA SALUT. SAMALÚS. MONTSENY JUSSÀ. VALLÈS ORIENTAL.

Les ombres s’anaven ensenyorint del paisatge quan retratava al Josep Olivé Escarré, davant la capella de planta rectangular, advocada a la Verge de la Salut, a Samalús, al Montseny jussà, a la comarca administrativa del Vallès Oriental.



La descripció ens diu que és un edifici de nau única i absis semicircular cobert per una volta de quart d'esfera. La nau està coberta per volta de canó dividit per dos arcs diafragmàtics. El portal, situat en el centre de la façana, és d'arc de mig punt amb arcades sustentades per columnes amb capitells de color vermell. La coberta és a dues aigües.


Tenia ocasió de retratar l’interior.

L'església s'esmenta per primer cop l'any 1737 en una visita pastoral. En la visita del 7 de Juliol de 1776 es diu que la capella es va edificar l'any 1720.

l'any 1902, la família Puig de Càrcer, senyors del ‘Castell de Samalús’ van fer reconstruir la capella, en un estil neogòtic molt simple, el seu escut es visible a la vidriera.

No trobava – com m’havia succeït amb el ‘Castell’ - , cap dada del mestre d’obres i/o arquitecte, autors del projecte, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada