Retratava la façana de la casa que abans es deia Can bou o Mas Bou, i que ara es diu Can Moix.
Llegia que es desconeix la seva antiguitat, , que l’any 1515 és la data més antiga de la que se’n té constància.
La forma externa que té la casa no és la mateixa que tenia abans, ja que ha canviat durant el segle XIX.
A dins conserva un pou de glaç en forma de tina, fet d'obra.
La descripció tècnica ens diu ; Edifici de planta rectangular amb una façana arrenglerada al carrer, al costat de l'església. Consta de planta baixa i dos pisos. La coberta és a dues vessants i està limitada per un gran ràfec. La façana és de composició bastant simètrica, encara que està desequilibrada en un costat del segon pis degut als buits d'una galeria d'arcs rebaixats.
En la mateixa línia de façana trobem l’església parroquial,. I més enllà un edifici del que no en trobava cap referència, i el que ens agradarà rebre a l’email coneixercatalunya@gmail.com , el nom de la casa, les dades del promotor, del mestre d’obres i/o arquitecte, i l’època en que s’alçava.
L’oblit de la ‘petita història’ és un pas previ – i necessari – per assolir la fita proposada pel Ministerio de Incultura y Odio Racial, d’esborrar qualsevol identitat ‘diferenciada’; dissortadament ja per acció, ja per omissió, s’han afegit en aquesta tasca ‘miserable’, algunes administracions públiques ‘catalanes’; ocasionalment també l’església catòlica, i una munió de funcionaris i ciutadans del nostre país
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada