divendres, 16 de gener del 2015

SANT ESTEVE DE CANYAMARS. DOSRIUS. EL MARESME. CATALUNYA

Retratava - sense possibilitat d’accedir dins del clos que comparteix amb el fossar parroquial - L'església de Canyamars, advocada a Sant Esteve , la descripció tècnica ens explica que ‘és un edifici senzill’, coronat per un característic campanar d'espadanya amb quatre finestrals allargats. A la mateixa façana hi ha la porta d'entrada, amb llinda i timpà d'arc de mig punt al damunt, amb relleus esculpits, i un òcul rodó.





L'absis és poligonal i les finestres que il•luminen l'interior són esbiaixades. Els murs són de pedra, amb aparell irregular excepte als angles i les obertures, que són fetes amb aparell gran i ben tallat. El timpà presenta un arc de mig punt, d'onze dovelles, i un fons de carreus. On descansa l'arc, hi ha petits motius esculturats. Són dues cares amb ulls aparentment tancats i emmarcades en cercle en una petita motllura. És curiós d'observar que el tipus de pedra utilitzada per esculpir aquestes dues cares és diferent a la utilitzada per fer la resta del portal, que és de granit. El timpà se situa damunt el portal, d'un estil que sintetitza el prototipus gòtic tardà, abundant al Maresme. La llinda recta està decorada amb feixos de columnetes. L'estat de conservació és notable.

Dosrius considera aquesta església un dels llocs d’interès del seu terme municipal
http://www.dosrius.cat/llocsinteres/EsglesiaSantEsteve.pdf

Des del edifici mateix de la Casa de la Vila : http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2012/09/la-metamorfosi-de-ledifici-de.html , en els seus 40,73 km² d’extensió, Dosrius disposa d’un bon nombre de ‘llocs d’interès’ :

http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2009/06/el-far-i-el-santuari-de-la-mare-de-deu.html
http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2012/08/el-rellotge-del-campanar-de-sant-iscle.html
http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2012/08/el-rentador-public-de-dosrius.html
http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2015/01/can-gabarra-dosrius-el-maresme-catalunya.html

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada