dijous, 1 de gener del 2015

ESGLÉSIES DE L’AMETLLA DE MAR. L’EBRE JUSSÀ. TARRAGONA. CATALUNYA


Demanava a mossèn Antonio Bordas Belmonte, rector de l’Ametlla de Mar, que m’indiques l’advocació de les esglésies de la població, la parroquial, advocada a la Purificació de Nostra Senyora, bastida al segle XIX, és un edifici nau única, força elevada i sostinguda per contraforts laterals entre els quals s’encabeixen capelles, més baixes, damunt les quals unes finestres il•luminen directament la nau major. Sobre un dels angles de la façana, coronada amb frontó triangular, s’eleva el campanar de torre, quadrat.


No trobava cap dada del mestre d’obres i/o arquitecte, autor del projecte, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

La de Sant Jordi d’Alfama és un senzill edifici, en el que únicament en època estival es duen a terme celebracions religioses.



No trobava tampoc, cap dada del mestre d’obres i/o arquitecte, autor del projecte, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

La de la Mare de Déu del Carme de Calafat, com l’anterior únicament té activitat religiosa en els mesos estiuencs.


També hi ha respecte de les dades del mestre d’obres i/o arquitecte, autors del projecte, un absolut desconeixement, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Des del Patronat Municipal de Turisme de l'Ametlla de Mar, la Mercè Garcia Cañagueral, em feia arribar un email en el que em deia :

Finalment he pogut contactar amb el Mossèn. Em diu que a la capella de Calafat la patrona es la Mare de Déu de la Mercè, en agraïment a la propietària de la finca, que va cedir el terreny on va fer-se la capella.

La capella de Sant Jordi, diu el mossèn, que el patró és Sant Jordi, però que hi han dos imatges, una de la Mare de Déu del Carme, i l'altra de la Mare de Déu de Montserrat.

Cordialment.


Molt Bon Any 2015!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada