dimarts, 23 de maig del 2023

EDIFICI DE CASSA. SABADELL. VALLÈS OCCIDENTAL.

 

https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/27737

L’arquitecte  Eduard Maria Balcells i Buïgas (Barcelona, 22 de setembre de 1877 - 4 de novembre de 1965), i els enginyers :

Antoni Forrellad i Solà (Sabadell, 18 de juliol de 1912 - 5 de desembre de 1983)

Antoni Trallero i Alòs (Sabadell, 17 de gener de 1920 - 28 de gener del 2005)

Josep Salvador i Roig.- (Sabadell, 1914-1965)

Apareixen vinculats a l’EDIFICI DE CASSA, del que ens diu Patrimoni Gencat ; edificació de tipus industrial situada al voltant dels eixamples projectats a Sabadell a finals del segle XIX per l'urbanista D. Molina i Pascual, i que tenien com a finalitat la connexió de les indústries amb el ferrocarril.

La seu està situada al carrer de la Indústria de Sabadell, a l'antiga fàbrica tèxtil Sallarès Deu, construïda el 1914 per Eduard Maria Balcells.


 La façana principal de l'edifici està estructurada en tres blocs amb una distribució asimètrica.

 El bloc central es correspon amb l'entrada, on portes i finestres presenten un arc de mig punt rebaixat. El bloc dret presenta tres finestres amb reixa decorada amb motius geomètrics.

El bloc lateral esquerre segueix una composició que es repeteix a la façana lateral de l'edifici a manera de mòduls. S'estructura en tres plantes amb tres finestres per pis, aquestes estan dividides per un mainell que comença al llindar de la finestra inferior i seguint el pis recorre les tres finestres.

L'acabament de la façana segueix l'estructura en blocs essent dividit per pilastres que emmarquen el ràfec.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada