dimecres, 30 de desembre del 2020

IN MEMORIAM DE L’ESCOLA PUBLICA DE SANT JOAN FUMAT. LES VALLS DE VALIRA. L’URGELL SOBIRÀ. LLEIDA

 

El Jordi Vila Juncá exerceix de notari gràfic, narrador visual,  en diu Facebook, de les terres de l’Urgell sobirà i les comarques confrontades.

Li havia  demanat que preguntés – si trobava a qui fer-ho on era l’edifici /s que aixoplugaven l’escola pública amb anterioritat a  la dictadura franquista, i  habitualment també en els anys  posteriors al conflicte bèl·lic que  s’iniciava amb l’alçament dels militars feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM i DEMOCRÀTIC de la II República.




M’enviava imatges de l’antiga escola  del  nucli de població de  Sant Joan Fumat , avui ,  una entitat municipal descentralitzada de les Valls de Valira, a la comarca de l’Urgell jussà.



Ens agradarà rebre a l’email coneixercatalunya@gmail.com  les aportacions, fotografies, records, vivències,.., de persones que haguessin aprés aquí les primeres lletres.

Farem arribar aquestes publicacions a les administracions locals, amb l’ànim d’esperonar-los a recuperar la “petita” memòria històrica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada