dilluns, 9 de maig del 2016

TORRE PERICAS/LA CASANOVA DE LA COROMINA. TORELLÓ. OSONA

Retratava al Josep Olivé Escarré davant la casa residencial coneguda com Torre Pericas o Casanova de la Coromina, de la que ens diu patrimoni Gencr que és un edifici de planta rectangular amb una torre de secció quadrada adossada a la part esquerra. Aquesta està constituïda per quatre pisos, tots ells amb finestres, amb coberta a quatre vessants. El portal de la casa fa espona a la torre i és adovellat formant un arc rebaixat, al primer pis s'hi distribueixen finestres rectangulars, mentre el segon les obertures són més petites i les llindes són decorades amb esgrafiats d'un color rogenc. A tramuntana s'adossa una galeria coberta a una vessant amb badius a la part alta. A l'angle SE hi ha la Verge del Roser. És construïda amb pedra d'aparell regular i amb alguns sectors decorats amb esgrafiats. L'edificació està envoltada de jardins i tancada per un mur de pedra construït amb còdols de riu.


Està situada entre el Puig de les tres creus i la Coromina, casa pairal de l'arquitecte Josep Maria Pericas i Morros (Vic, Osona, 27 d'agost de 1881 - Barcelona, 1 d'abril de 1966 . Fou construïda vers el 1920, i el portal d'entrada s'inicia el 1921. Les línees estilístiques van a cavall d'una barreja d'estils tot marcant un cert eclecticisme, puix que és una arquitectura que discorre entre el neoromànic i el noucentisme, i entre aquest i el modernisme.

Era residència de l'arquitecte que la va dissenyar: Josep Maria Pericas i Morros (Vic, Osona, 27 d'agost de 1881 - Barcelona, 1 d'abril de 1966 ).

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada