dilluns, 23 de maig del 2016

EDIFICI DE L’ESCOLA PARROQUIAL DE NENS DE CANTONIGRÒS. L’ESQUIROL. OSONA

Dèiem en començar Edificis Escolars De Catalunya Anteriors a La Dictadura Franquista :
Volem recuperar la memòria dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la Dictadura franquista; n’hi havia de públics – pocs – de religiosos i de ‘particulars’ , uns i altres han patit els efectes de la transformació econòmica i social de la societat; molts dissortadament han desaparegut, en l’àmbit rural per la marxa massiva de la població, i en les àrees urbanes per la intensa construcció que generava la pressió demogràfica dels nouvinguts.

M’explicaven a Cantonigròs que l’edifici de l’escola parroquial – de nens – va ser obra de l’arquitecte Raimon Duran i Reynals (Barcelona, 1895 - ídem, 1966).



M’explicaven també que se senten menystinguts per l’Ajuntament de l’Esquirol.

A l’Esquirol havien enderrocat l’edifici de les seves ‘escoles públiques’, des d’aquí faig una petició perquè qui pugui ens faci arribar una imatge d’aquell edifici, i si ho coneix qui en va ser l’autor.

En matèria de documentar el patrimoni històric i/o artístic, la pèrfida llavor plantada des de l’administració franquista – Ministerio de Incultura y Odio Racial - es resisteix malgrat les ‘vacunes democràtiques’

Advertim que compartir aquests records alleugereix normalment als nostres ‘informadors’, l’actitud ‘obligadament passiva’ suportada durant tants i tants anys, pesa com una llosa.

https://issuu.com/1coneixercatalunya superàvem les 871 entrades ens cal encara l’ajuda almenys d’una persona per cadascuna de les parròquies, pedanies, pobles, viles i ciutats de Catalunya, no és demanar massa, o si ?.

Entenem que posar una placa als edificis que servien com escoles públiques seria una despesa ‘insuportable’ per als nostres Ajuntaments, oi?.

Sou pregats de fer les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada