dissabte, 14 de maig del 2016

QUE EN SABEU DE L’EDIFICI QUE ACULL ‘LA GARBINADA’ DE GRANYENA DE LES GARRIGUES?

Retratava "La Garbinada" de Granyena de les Garrigues, coneguda originàriament com CAL BEP DEL FELIP.


De l’edifici ens diu patrimoni Gencat; casa pairal de planta quadrada distribuïda en planta baixa, dos pisos i terrat. Tot l'edifici guarda unes proporcions i regularitat estrictes. Les obertures estan totes alineades: a la planta baixa hi ha tres portes d'arc de mig punt on la central té una motllura acanalada i la dreta un motiu floral a la clau; el primer pis té un balcó corregut amb tres obertures que tenen unes motllures llises de formes ondulants a la llinda; al segon pis hi ha tres finestres amb motllures semblants a les del pis inferior però més geometritzades i amb menys relleu. El remat de l'edifici el fa el terrat, amb una balustrada de pedra que ocupa tota l'amplada i una petita torre central de teulada a quatre aigües molt punxeguda.

La façana és arrebossada, dibuixant carreus i blocs de pedra en les cantonades i perfil de les portades de planta baixa.
Possiblement s'edificà a principis del segle XX.

Cap dada dissortadament del mestre d’obres i/o arquitecte autor de l’edifici, com estranyament tampoc el de la reforma que reconvertia la casa en Hotel Rural.

Ens agradarà tenir-ne noticies a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada