dissabte, 14 de març del 2015

PARERAS DEL PLA. TAGAMANENT. VALLÈS ORIENTAL. CATALUNYA

Entrava al Figaró perquè per accedir a la casa dita Pareras del Pla, cal fer-ho des del vial que enllaça aquesta població amb l’autovia en direcció Vic.

L’edifici és sens dubte un els ‘mes vistos de Catalunya’ , llegia que l’any 1893 es reformaven dos dels seus murs, afegint tot un cos d'edifici nou, que es descriu així ; conjunt format per quatre alçades i teulada a dues vessants, dos pisos estan aguantats per pilars i formen un porxo i una façana nova amb dos torres de secció quadrada als angles, rematades per parallamps i rosa dels vents de ferro forjat d'estil modernista. Grup de tres finestres mestres amb arc separat per pilastra i amb balustrada de pedra modernista. Balcó de forja amb motius florals i sostinguts per mènsules de pedra amb relleus de volutes i fulles.

Resta un rètol a la façana, posat en temps de la reforma que s'hi féu: "PARERAS DEL PLA/ 1893".



Amb el Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenc Savall, 2 maig de 1926 + Castellar del Vallès, 6 de  maig de 2019 ) , situat a l’illa que separa la sortida del Figaró de l’eix central de la C.17 la retratava l’any  2015  per la seva cara ‘ mes fàcil’. Ens agradaria poder fer-ho des de l’interior de la propietat. 


No trobava cap dada del mestre d’obres i/o arquitecte, dels que ens agradarà tenir-ne noticia a l’email
coneixercatalunya@gmail.com




M’explicava el Valentí Pons Toujouse,  autor del blog MODERNISME, que   l’arquitecte  Manuel Joaquim Raspall i Mayol (Barcelona, 24 de maig de 1877 - la Garriga, 15 de setembre de 1937 ) va intervenir  en la reforma de l’edifici i va projectar  un pavelló  per a CAN PERERES DEL PLA .







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada