divendres, 13 de març del 2015

EL PESCALLUNES DE SANT FELIU DE PALLEROLS. LA GARROTXA. GIRONA. CATALUNYA

Retratava al Josep Olivé Escarré al costat del ‘pescallunes’ de Sant Feliu de Pallerols, en relació a aquesta figura – de la que ens agradarà tenir noticia de l’autor a l’email coneixerctyalunya@gmail.com - s’explica, que una nit de cel transparent i de lluna plena, anava un santfeliuenc vorejant el riu Brugent quan es va aturar atret per l’encant - mai vist per ell fins aleshores- que li oferia la lluna reflectint-se en les aigües encalmades de la riera. Tan embadalit en va quedar de la bellesa d’aquella lluna, que brillava en la foscor de l’aigua, que il•lusionat, se li acudí pensar que la podia haver i decidí pescar-la amb un cove. Però per més que posés el cove dins l’aigua i l’enlairés ben de pressa no aconseguia pescar-la mai.



Algú va veure l’espectacle i en to burleta li digué: què voleu fer? Pescar la lluna?.

D’aleshores ençà als de Sant Feliu de Pallerols els diuen “PESCALLUNES”, ells li han donat la volta al qualificatiu, i és defineixen com gent que s’il•lusiona i té somnis, romàntica, amb ambició i molts projectes, gent que no s’atura, que mira sempre endavant.

Insistim que en agradarà saber qui va ser l’autor del figura a l’email coneixercatalunya@gmail.com , i també qui va ser el mestre d’obres i/o arquitecte de l’escola, dada aquesta que demanaven suara a l’Ajuntament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada