dissabte, 14 de març del 2015

JOSEP PRAT SALLÉS I L’ESCOLA ALFRED MATA JULIÀ DE PUIG-REIG

Rebia un e.mail del Josep Manel Fernàndez i Prat, en el que m’explica que l'edifici de l’escola Alfred Mata Julià, de Puig-reig, s’alçava seguint el projecte del seu avi Josep Prat i Sallés, que va ser farmacèutic a Puig-reig, a la casa de número 18 del Carrer Major on hi tenia l’establiment, i on vivia amb la seva família.


M’explica que li feia especial malicia un acudit que corria per la població en relació al Centre Escolar : "Nena, lleva't que has d'anar a la escola nova" "No hi vull anar mare, que a la porta ja avisen que allà el fred mata!"

Llegia que l’Antonio DARDER I MARSÀ ( 1885-1956 ) , amb títol d'arquitecte de l’any 1910, va ser l’autor de l’Escola Pública L’ESCOLA ALFRED MATA JULIÀ de DE PUIG-REIG a la comarca del BERGUEDÀ.
http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1933/05/23/pagina-6/33186801/pdf.html
http://www.march.es/storage/bibliodata/teatro/Magia/166163.pdf

en la tesis del Valentí Pons Toujouse - que comparteixo - és molt possible que el projecte fos del Josep Prat i Sallés, que en no ser però arquitecte, demanava a l’Antonio Darder Marsà que signes els plànols oficials.

Demanarem informació a l’ajuntament d’aquest extrem.

M’adreço particularment als purreigencs en demanda de col•laboració per documentar – com s’ha de fer – el nostre Patrimoni Històric.

Sou pregats de fer les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada