dimarts, 3 de març del 2015

CASTELL I ESGLÉSIA DE SANTA MARIA DE MIRALLES ‘ LA DISSORTADA’. L’ANOIA . CATALUNYA

Havíem visitat el Castell i l’església de Santa Maria de Miralles, l’any 2010 .
http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2010/04/santa-maria-de-miralles-lanoia.html


El Castell estava constituït per dues parts i s'acomoda a la topografia del lloc; la part superior la forma una edificació rectangular d'uns 1.000m2 que conserva part de les parets. A sota d'aquesta trobem (orientada a migdia), una esplanada que queda limitada per una muralla enderrocada a l'extrem de la qual es conserva una torre quadrada pel costat de la qual s'entra al recinte.


A l'esplanada es troba l'anomenada església del castell, que era de construcció romànica, amb petit portal d'arc rodó i coronat amb un fris i campanar d'espadanya. L'interior és d'una sola nau i volta de canó.


Llegia que la Verge i algun dels retaules que s'hi conservaven eren d'un notable bon gust" (Vidal). "L'església parroquial de Miralles era la del castell .... La porta està adornada per un bonic dibuix format per grossos claus de ferro forjat afectant quadrats allargats en forma de "losange", de bastant bon gust. L'interior ... acredita l'època del començament de l'estil gòtic. L'altar de la Mare de Déu del Roser té uns preciosos retaules gòtics molt ben conservats. La Verge és de fusta, té uns 50 centímetres d'alçat i sembla ésser molt antiga. L'altar major de Santa Maria és del Renaixement".(Osona) , ara el dibuix format pels claus de ferro forjat ja no hi és, tampoc els retaules ni l'antiga imatge, que sembla que van desaparèixer en els dies foscos que seguien a la sedició dels militars feixistes, encapçalats pel general Franco, contra el govern de la II República, acció aquesta que ha representat un gran endarreriment EN TOTS ELS ASPECTES per a la ciutadania, encara que no lògicament per a les oligarquies i els polítics professionals, que feien , i continuen fent dissortadament, accions que poc o gens ajuden a esmenar aquella aberració democràtica.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada