dissabte, 20 d’abril del 2013

SANT JULIÀ DE VILAMIROSA. MANLLEU

La fotografia la publicava Foger , al blocdefotos.cat, i ens posava en antecedents de la noticia que podreu llegir en aquest enllaç :


http://www.el9nou.cat/noticies_o_0/30059/roger_usart_presenta_seu_primer_disc_fugurull,_manlleu

La descripció tècnica ens diu . Església d'una sola nau amb volta de canó i una ampliació pel cantó nord a través d'un arc rebaixat al mur primitiu. Coberta a base d'una doble volta per arestes vistes de pedra, constituïdes per una motllura simple molt encertada quant al volum encara que poc refinada quant a la talla.

La capella lateral, d'estil gòtic tardà, es va afegir a principis del segle XVII i entre els segles XVII i XVIII es va transformar el campanar de planta quadrada i la façana.

Apareix documentada amb el nom de Sant Julià des de l'any 1040, i la seva història va lligada al lloc de Vilamirosa documentat l'any 941.

Inicialment era d'estil romànic, i la restauració duta a terme pel Servei de Patrimoni de la Diputació, es va fer amb el major respecte vers la conservació dels diferents estils que engloba l'edifici, que té unes proporcions interiors que li donen unes propietats acústiques notables.


Fotografia de l'ay 2002. Contijoch Boada, Jordi

Actualment es dedica a aixoplugar activitats culturals. En aquest cas des de l'Associació Cultural Pro Ateneu de Manlleu, es va optar per fer la presentació del primer disc del ROGER USART, en aquest lloc màgic: l'ermita de Sant Julià de Vilamirosa (El Fugurull).

El concert de presentació serà el dissabte 20 d’abril i hi haurà dues sessions (19:00 hores i 22:00 hores). L'aforament és limitat a 90 persones per cada sessió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada