divendres, 5 d’abril del 2013

LA MASIA DE L’AMETLLA DEL VALLÈS ÉS LA CASA SINDREU ?

Anàvem la Rosa Ventura Cutrina, el Xavier Casadó, i l’Antonio Mora Vergés, a dinar al Restaurant LA MASIA de l’Ametlla del Vallès.

Els demanada dades de la seva història més recent , qui va ser el promotor de l’edifici, qui en va ser l’arquitecte ,... a la seva pàgina : http://www.lamasiadelametlla.com/ca/la-masia no hi ha cap referència a aquests extrems.

Trobava a la fitxa tècnica que l’edifici està datat l’any 1920 – no s’esmenta al promotor - i en relació l’autoria s’adjudica a Salvador Valeri i Pupurull (Barcelona, 1873-1954). Us pregunto, aquesta va ser la casa de l’escriptor Carles Sindreu i Pons ( Barcelona, 1900 - Garriga, 1974 ) ?. A l’arquitecte Salvador Valeri i Pupurull, únicament se li reconeix una casa a l’Ametlla del Vallès, i se l’anomena Casa Sindreu.

La descripció tècnica ens diu : Edifici en alineació de vial, de planta rectangular, situat a l'extrem de migdia de la parcel•la original.

L'edificació principal consta de planta baixa, dos pisos i golfes, amb coberta de teula àrab a dues vessants, i la crestallera perpendicular a la façana principal.



Els dos cossos laterals annexos, de només una planta, estan coberts amb un terrat. La façana principal és simètrica i s’estructura verticalment mitjançant cinc eixos que responen a les crugies interiors. Els brancals i llindes de les obertures, així com els arcs, estan revestits amb esgrafiats. Els arcs de mig punt del segon pis a més, s’emmarquen amb peces vidriades de color verd. A la part superior de la façana es situa el respirador de les golfes, emmarcat amb un esgrafiat i tancat amb una reixa. La tanca que delimita el pati davanter és una extensió del basament de paredat.

Sou pregats de fer-nos arribar qualsevol informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada