dilluns, 29 d’abril del 2013

LA CASA DE ‘ LA ROMERITO’ DE SANT JUST DESVERN

Impressiona l’edifici dissenyat per Andreu Audet i Puig (1868-Barcelona, 1938, atenen l’encàrrec de Elisa Ruiz Romero ( Sevilla 25 de abril de 1903 – Madrid 27 de octubre de 1995 ), ‘La Romerito’ , que fou construït l'any 1922 pel mestre d'obres santjustenc Magí Campreciós Poll.Es va edificar en una finca propietat de Victoriano de la Riba Ruiz, que serà escollit President del Real Club Deportivo Español l’any 1919 , i la promotora i primera propietària fou Elisa Ruiz Romero ( Sevilla 25 de abril de 1903 – Madrid 27 de octubre de 1995 ), artista de l'Edèn Concert de Barcelona.

Des del començament dels anys 30 fins el 1950 fou casa de salut amb el nom de Bonavista Casa Mèdica de Repòs, regentada pels doctors Rodríguez-Arias i Vilardell.La descripció tècnica ens diu : Edifici residencial de planta baixa i pis. La façana principal està formada per dues torres acabades amb dues cúpules, de racó de claustre i d'influència oriental, cobertes amb ceràmica vidriada blava. La façana posterior és absolutament diferent i té un clar caire clàssic, d'inspiració noucentista. Posseeix darrera una escala de doble tramada, molt característica del conjunt. La distribució interior es realitza al voltant d'un vestíbul-pati central cobert, amb magnífica galeria a la seva planta pis.

Algú em pot explicar la veritable raó per la que Sant Just Desvern no disposa d’un Catàleg de Patrimoni, consultable per Internet ?.

Sou pregats d’ajudar-nos en la tasca de recuperar la memòria història a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada