dimecres, 30 de gener del 2013

LA CASA MODERNISTA DE NÚMERO 71 DEL CARRER MAJOR DE TORRELLES DE LLOBREGAT.

Em temia que Torrelles de Llobregat no tingues aprovat un Mapa i/o Catàlegs del seu Patrimoni Històric i/o Artístic, bàsicament perquè el cens d’habitants era de 682 l’any 1900, i no va superar el miler fins l’any 1980, i quan s’acabava l’any 2012 - amb la que està caient – el nombre de residents de ‘ dret’ assoleix la xifra de 5.740.

Pregaré al Magnífic Ajuntament que em faciliti les dades del promotor, i el mestre d’obres i/o arquitecte que aixecaven la casa de número 71 del carrer Major.


De la que s’esmenta ; Casa de planta rectangular, planta baixa i un pis. La planta baixa presenta, a nivell de façana, dues portes i dues finestres alternades. El primer pis un balcó amb dues sortides i una petita finestreta circular. Elements decoratius són composats per rajoles. Coronat per una barana balustrada i un petit sostre decoratiu a doble vessant. A un dels costats de l'edifici un dels cossos destaca més en alçada i presenta una estructura diferent encara que tot pertany a la mateixa època.

Insistiré – cordialment - al Consistori, en el suggeriment de catalogar amb una periodicitat setmanal un immoble ; aquest petit compromis permetria tenir-ne 52 en un any, i en pocs anys s’aconseguiria assolir el repte de tenir un Mapa i/o Catàleg del Patrimoni Històric i/o Artístic.

Sou pregats de fer les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , recordeu sempre que CATALUNYA, NOMÉS ens té a nosaltres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada