divendres, 18 de maig de 2012

SALT DE SALLENT

L’Enric Sànchez-Cid ens explica les seves impressions de la sortida que el portava per les terres que limiten les comarques d’Osona i la Garrotxa; hi ha en aquests indrets ‘ molt a viure’; i com cal començar per algun lloc, feia cas de les recomanacions de l’Ajuntament de Rupit i Pruit, pel que fa a la visita de Salt de Sallent en èpoques de pluja, i s’hi arribava seguint la ruta recomanada :

Descripció Ruta

Passant pels dos marges de la riera, és la ruta més clàssica de Rupit. El descens pel cantó esquerre de la riera es pot fer en mitja hora, mentre que la pujada per la pista de St. Joan de Fàbregas es pot recórrer en una hora aproximadament.

1. Sortim del poble de Rupit, a 20m. al sud de la façana de l’església parroquial, per un carrer a l’esquerra, que baixa i gira a la dreta. Hi ha dues opcions:

a. Baixar pel marge esquerre de la riera cap a Sallent, a través del túnel.

b. Baixar pel marge dret fins al Molí Rodó.


2. Al Salt del Molí Rodó s’ajunten aquests dos senders de baixada i en continua un per l’esquerra. (A la dreta un sender ja puja a la pista: es pot tornar a Rupit girant a la dreta i a l’esquerra fins a St. Joan de Fàbregas).


3. Un cop la riera es comença a obrir, el sender passa a la seva dreta.


4. En arribar al salt podem anar al mirador a 300 metres a l’esquerra. A la banda dreta el camí segueix fins enllaçar amb la pista que porta a Rupit


Fins al punt on la riera de Rupit es precipita al buit de d’un salt de 100 metres; ultra la visió magnifica del salt, des del mirador, es contemplen també els cingles del Far i el pantà de Susqueda.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada