diumenge, 15 d’abril del 2012

EDIFICIS D'ENTITATS FINANÇERES DE SABADELL. CARA I CREU

BANC DE SABADELL. LA CARA


Edifici del Banc de Sabadell, aixecat l’any 1951, cantoner amb façana a la Plaça Sant roc,  composat de soterrani, planta baixa i quatre plantes o pisos. Té dos accessos independents un a cada façana, que corresponen al Banc i als habitatges. La façana és d'estil neoclàssic, té un bon nivell d'acabats, és feta amb pedra i obra vista. Les obertures de la primera planta estan coronades per frontons i flanquejades per pilastres embegudes que tenen una alçada de dos pisos. L'interior del Banc presenta un acurat tractament dels materials (paviments, revestiments, etc.), mobles (bancs de marbre, guixetes, etc.) i de la il·luminació.

BBVA & UNNIM.  LA CREU


Edifici neogòtic, conegut en algun moment com ‘el Palau de l’Estalvi’  amb interior modernista format per planta/semisoterrani, planta baixa amb un ampli vestíbul porticat, que en el seu inici allotjava la biblioteca, i planta pis. A l'interior, al vestíbul, a l'escala i als salons hi ha pedra obrada amb motius medievalistes i conjunts botànics. Cal destacar un monument dedicat al fundador Pere Turull.

Al saló principal hi ha diverses vidrieres policromades amb representacions al·lusives a la Indústria, l'Agricultura, el Comerç, l'Estat i el Clericat. La claraboia del pati es també de vitralls exornats. La façana és de pedra, amb dues escultures que representen la Virtut i el Treball.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada