dissabte, 28 d’abril del 2012

BAUZÁ I LA UNITAT POPULAR EN DEFENSA DE LA NOSTRA LLENGUA

Començ l’article, agraint de cor la política lingüística que volen imposar, aquesta ala ultradretana i espanyolista que governa les Illes Balears: José Ramon Bauzá , Rafel Bosch i Carlos Delgado, exponents màxims d’uns polítics que volen espanyolitzar la nostra terra i crear una confrontació social.

Gràcies, perquè mai s’havia produït un moviment unitari i no polític ( que Bauzá i els seus si volen polititzar) en favor de la nostra llengua – catalana- i la nostra dignitat de poble.

L’espanyolisme i sobretot el gonellisme incentivant el sentiment anticatalà, és una argúcia emprada per un tipus de dreta, per dos motius: El primer crear un conflicte, on no n’hi havia, i una confrontació social. I el segon intentar guanyar els vots i el vist i plau dels gonellistes, ara mateix, relativament representats per “Circulo Balear” que diuen xerrar la “Llengo Bálèa” i que són quatre gats i un moix, que a la manifestació del passat 15 de març que amb el lema de “Si a la llengua” és feu a Ciutat de Mallorca , arreplegaren poc menys de dues dotzenes de “militants”, mentre que qui clamaven ( jo hi era) per un respecte, i que es deixi d’atacar a la nostra llengua – catalana, amb tots els modismes que vulguem, aquesta és la seva riquesa- foren més de cinquanta mil al carrer de totes les afinitats polítiques.

A Josemon, Bosch, i Carlos Delgado, el tir els ha sortit per la culata, intentant rompre un consens en referència a la normalització lingüística de més de trenta anys per part de totes les forces polítiques, la seva inclosa.

Han rebut una resposta per part d’intel·lectuals, cantants, actors; comunitat educativa ( UIB i Instituts), partits polítics, quantitat de Col·lectius que s’han anat creant i gent del carrer que si estimem la nostra llengua i no estem disposats a fer ni una passa enrere amb la seva utilització a tots els nivells; incloent administratiu, jurídic, sanitari, etc.

S’han hagut d’enviar i segur que tenen la gargamella escarritxada, la campanya “Enllaçats pel català” – repeteix, mai havia vist tantes persones portant el llaç quadribarrat, ni a tants de balcons de cases i per fer els dos rals justs, han fet un ridícul espantós, amb les ordres de retirar els llaços dels instituts, els quals se’ls hi han rebotat no tan sols tornant-los penjar, si no que al Mossèn Alcover, que els hi havien llevat el llaç gran, n’han penjat tres-cents més petits.

I per afegitó, dins les seves files, s’han començat a escoltar veus discordant amb la política lingüística, per part d’un vicepresident i batlle de Manacor Antoni Pastor, manifestant públicament en una entrevista l’espanyolitat de Bauzá i Carlos Delgado. I que llegint unes manifestacions a Vilaweb de 20 de març passat, parlà que la política lingüística de Bauzá crearà divisió social inclusiu dins del PP i que les al·legacions ( tretze mil) en contra la llei de funció publica i normalització lingüística, no han estat escoltades i es continua amb la línia bàsica. Paraules d’Antoni Pastor, batlle de Manacor del PP: “El giro hacia el españolismo del Partido Popular es total”. Per Sant Jordi portava el llaç quadribarrat a la solapa.

En Delgado, ha manifestat respecte a Pastor: “"Váyase del partido y deje ya de incordiar...” Sembla que no l’estima gaire l’ala dura.

Que estan pixant fora de test, és més que evident i basta veure unes declaracions que aparegueren al Dbalears del passat 17 d’abril, on el titular, ja canta per si mateix ( a cloïssa podrida):”El PP diu que cal recuperar l’amor al català sense imposicions polítiques” Per llogar cadiretes! Afirmant que el moviment que ha sortit de la societat civil mallorquina en favor de la llengua “estan impulsades per grups polítics” i a més el Conseller d’educació Rafel Bosch, amnèsic total i una barra que no és de dir, proclama que el Govern: “ No ha realitzat cap política en contra el català”. Li record: tancament TV Mallorca, deixar de subvencionar la premsa no diària en llengua catalana, l’espanyolització d’IB3, el canvi de requisit a mèrit del català a la llei de funció publica i normalització lingüística. En volen més?

Respecte al tema d’especulació urbanística, intentant destruir la seva terra, que és la nostra, amb el macro-hotel a Sa Ràpita- amb el suport del Consell Insultar i l’ajuntament de Campos ambdós PP; no en vull ni escriure, sols dir: “Qui estima Mallorca, no la destrueix!”

Josep Bonnín

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada