dissabte, 11 de juny del 2016

LA TROBADA AMB EL MALIGNE A SANTA MARIA DE GINESTAR. SANT GREGORI. GIRONA. CATALUNYA

Costa accedir fins a l’ església d'origen romànic de planta rectangular, d’una sola nau i absis semicircular a la part posterior, advocada a Santa Maria al veïnat de Ginestar, al terme de Sant Gregori, a tocar de la ciutat de Girona.
En la meva recerca llegia ; església és d'origen romànic. És esmentada en un document del segle XII (1184), testament de Da. Dolça, senyora de la Vall i Castell d'Hostoles, la qual llega dos sous a l'església de Santa Maria de Ginestar.

La descripció de patrimoni Gencat ens diu que les parets portants són de maçoneria arrebossada a les façanes, deixant a la vista els carreus de les cantonades i els que emmarquen la porta d'accés. La coberta és de teula àrab a dues vessants.


El campanar, adossat a una façana lateral, és de planta quadrada i coberta de pedra a quatre vessants. La capella és situada paral•lelament a un alt marge natural del terreny, des de la seva part superior s'accedeix a l'últim pis del campanar per un petit pont de pedra. La façana principal presenta, a la part superior, un frontó abarrocat molt senzill i la porta d'accés és emmarcada amb carreus bisellats. La nau interior és coberta amb volta de canó.

A la part posterior hi ha un cementiri, des d’on vaig retratar l’absis i la petita torre, que intueixo feia funcions de comunidor, en ocasió de fer-ho vaig sentir uns lladrucs, i com podreu veure a la imatge per una de les finestres sortia el mateix dimoni representat com un gran gos negre.



Advertia de la presència del maligne al Tomàs Irigaray Lopez, i ambdós recollíem de terra un tros de branca, i refèiem el camí fins al nostre vehicle, sortosament – per a nosaltres- la bèstia no se’ns va abraonar.

Malgrat la greu mancança de preveres, no fora desassenyat que des del Bisbat de Girona, es designes un exorcista per ‘alliberar’ aquest temple d’aquesta presència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada