dijous, 9 de juny del 2016

IN MEMORIAM. ESCOLES DE MONISTROL DE CALDERS ANTERIORS A LA DICTADURA FRANQUISTA. EL MOIANÈS

Dèiem en començar Edificis Escolars De Catalunya Anteriors a La Dictadura Franquista :
Volem recuperar la memòria dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la Dictadura franquista; n’hi havia de públics – pocs – de religiosos i de ‘particulars’ , uns i altres han patit els efectes de la transformació econòmica i social de la societat; molts dissortadament han desaparegut, en l’àmbit rural per la marxa massiva de la població, i en les àrees urbanes per la intensa construcció que generava la pressió demogràfica dels nouvinguts.

Monistrol de Calders és un poble, cap del municipi del mateix nom, de la comarca del Moianès. Fins que el 2015 es va reconèixer la comarca del Moianès va estar adscrit al Bages. És a l'extrem sud-occidental de l'altiplà del Moianès, a prop del Pla de Bages a la zona de Navarcles i Artés, i del massís de Sant Llorenç del Munt, format per la Mola i el Montcau.

M’explicaven que hi havia dues escoles, la pública, i la de les ‘monges’ , cap d’ambdós edificis a arribat fins als nostres dies, la pública esdevenia ‘local parroquial’, i la de les ‘monges’ un edifici de pisos.



Ens manquen encara edificis escolars anteriors a la dictadura franquista del Moianès, Castellcir, Sant Quirze de Safaja, Santa Maria d'Oló,.. , sou pregats d’afegir-vos a la nostra recerca.

La comarca i Catalunya us en deurà una.

Hem superat les 900 publicacions a https://issuu.com/1coneixercatalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada